Dvere ako doplnok

Vytvárate si moderný byt či kanceláriu? Možnosťou sú celosklenené dvere. Vyčaria každému interiéru alebo kancelárii neopakovateľnú atmosféru.

Je to dokonalý nadčasový prvok. Použité kalené sklo je zárukou vysokej kvality, tvrdosti a úžitkovosti. Pevnosť umožňuje akékoľvek dekorovanie. Celosklenené a skleněné dveře dodajú nielen svetlosť, vzdušnosť, ľahkosť či priehľadnosť do súčasných moderných domov, ale vytvoria i nadčasový interiérový prvok.

unnamed

Použité sklo je spracované procesom kalenia, ktorý zaistí potrebnú a požadovanú mechanickú tvrdosť a vysokú termickú odolnosť sklenenej tabule. V kaliarni sa sklo najprv zahreje na potrebnú teplotu a potom sa prudko schladí. Dôjde k vytvoreniu permanentného povrchového napätia, ktoré vykazuje vyššiu odolnosť než má bežné, kalením neupravené sklo. Takto sa zaistia všetky jeho bezpečnostné vlastnosti. Ak by sa sklo predsa len rozbilo, rozbije sa na malé neostré črepy, ktoré nespôsobia zranenie, takže sú vhodné aj do domov s malými deťmi. Dvere sú neoddeliteľnou súčasťou interiéru a ich výber môže byť komplikovaný. Na trhu existuje množstvo druhov a typov všelijakých dverí. Musíte dbať ohľad na to, aby sa vaše nové dvere skvelo hodili do vášho interiéru. Musia tvoriť dobrý celkový dojem pohodlia a vkusu vlastníka. Samozrejmosťou dverí sú aj zárubne. Pred samotným výber je dôležité vedieť, aký veľký otvor v stene je nutné vytvoriť pre správne osadenie zárubne. Každá zárubňa sa u rôznych výrobcov líši. Majte presne odmeraný stavebný otvor.

architecture-1836070_1920

Každý výrobca má svoju technológiu výroby. Podľa STN normy zostávajú zárubne v priechodzej šírke bez zmien. Hrúbka zárubne sa objednáva na konečnú úpravu hrúbky steny. Hrúbka steny sa meria vrátane omietok, prípadne obklad. Počíta sa s tým, že pri absolútnej rovnosti samého stavebného otvoru, rám zárubne prekryje približne tri centimetre po obvode steny. Obložková zárubňa sa montuje až po konečných stavebných úpravách na čistú podlahu. Zárubňa sa dodáva v kartónovej papierovej krabici v rozloženom stave na diely. Vyrábajú sa buď oceľové, obložkové alebo sa dajú spraviť aj obklady kovovej zárubne. Pre montáž zárubne ako aj samotných sklenených dverí si objednajte odbornú špecializovanú firmu. Sami to rozhodne nerobte. Dvere by nevyzerali vôbec lákavo pre vás a vašich najbližších.

Posted in Nezařazené