Rebierka a omáčka z granátových jabĺk – tak lahodné

.

Možno sa vám na prvý pohľad bude zdať, že tento recept nepatrí zrovna medzi tie jednoduché alebo časovo menej náročné. Opak je však pravdou. Nie len že vám nezaberie veľa času, ale nie je ani náročné dosiahnuť úžasný výsledok. Stačí sa držať postupu a uvidíte, že to pôjde takmer samo.

žebra
 
Na začiatok bude dobré ak si pripravíme potrebné suroviny a skontrolujeme či nám skutočne nič nechýba aby sa počas varenia nevyskytol problém. Určite budeme potrebovať bravčové rebierka a to jeden kilogram. Dve cibule a tri väčšie strúčiky cesnaku. Ako aj z názvu vyčítame, granátové jablko nesmie chýbať. To budeme potrebovať jedno. Červeného vína si prichystáme 250 mililitrov. Ďalej si naberieme na čajovú lyžičku koriander a tiež jednu čajovú lyžičku mletého korenia. Prichystáme si štyri klinčeky a tiež mletú červenú papriku, ktorá nesmie určite chýbať. Mleté čierne korenie treba mať poruke tiež a rovnako tak aj nejakú tú soľ.

granátové jablko
 
Skontrolovali ste si ingrediencie u seba doma? Nechýba vám nič? Ak nie tak sa môžeme pustiť do prípravy špičkového pokrmu.
 
Mäsko treba v prvom rade naporcovať a to práve tak, že ho rozrežeme pomedzi jednotlivé rebrá. Každý kúsok zvlášť osolíme a následne pridáme korenie a papriku. Uložíme do zapekacej misy. Spolu s mäsom do nej dáme aj cibuľu, ktorú najskôr očistíme a potom ju k mäsu pridáme celú bez toho aby sme ju krájali. Obsah zapekacej misy podlejeme vodou a misu zakryjeme alobalom. Rúru si necháme vopred vyhriať. Ak je už vyhriatá, dáme misu s rebrami dnu a necháme mäso nech sa zapečie. Trvať to bude asi 20 minút.

.

špízy
 
Kým sa rebrá zapekajú, pripravíme si marinádu. Jednu cibuľu nastrúhame a cesnak pretlačíme. Prilejeme víno a pridáme dužinu granátového jabĺčka. Potom ešte koriander a soľ a tiež klinčeky a čierne mleté korenie. Už len ostáva nechať marinádu aby sa začala variť a chvíľku ju necháme.
 
 
Rebierka sa zapiekli a marinádu máme pripravenú. Z rebierok teda odstránime alobal a potrieme ich marinádou. Opäť ich necháme 20 minút, otočíme, opäť potrieme marinádou a už iba čakáme kým sa upečú do mäkka.
 
Tak je to podľa vás náročný recept? Alebo vám zabral príliš veľa času? Snáď ste s výsledkom spokojný a váš výtvor vám chutí. A ak aj patríte k tým, ktorí mäso často nejedia, možno ste si predsa len prečítali tento recept a rozhodli ste sa ho vyskúšať. Tak nech sa vám darí a dobrú chuť!

Rebierka a omáčka z granátových jabĺk – tak lahodné
4 (80%)3
.